Украинският президент Зеленски казва в интервю пред Financial Times, че Украйна

...
Украинският президент Зеленски казва в интервю пред Financial Times, че Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: Не си ли върнем всичко, не може да има край на войната

Украинският президент Зеленски споделя в изявление пред Financial Times, че Украйна счита да си върне всички завладени територии, в това число Крим. 

 

" Ние сме длъжни да се върнем всички земи, тъй като считам че бойното поле е пътят, където няма дипломация. Ако не можете да си върнете всички земи, войната е просто замразена. И е въпрос на време, когато тя ще се възобнови ", споделя Зеленски. Интервюто е взето в офиса му в Киев. 

 

FT отбелязва, че някои западни страни са разтревожени, че всеки опит на Украйна да си върне Крим, анексиран от Русия през 2014 година, ще докара до ескалация на спора, в това число може да накара Москва да употребява нуклеарно оръжие. 
 
" Разбирам, че всички са озадачени какво ще стане с Крим. Ако някой може да ни предложи метод за деокупация на Крим не по боен път, аз съм напълно " за ". Но в случай че решението не допуска деокупация и Крим остане част от Руската федерация, няма смисъл да си губим времето. Това е в действителност единствено загуба на време ", споделя Зеленски. 

 

Той приканва западните сътрудници на Украйна да дават повече Противовъздушна отбрана за отбрана на сериозно значимата инфраструктура, както и дизелово гориво за спешните генератори и в допълнение газ, с цел да се компенсира недостигът на електрическа енергия. 

 

На 23 ноември Русия нанесе следващия масиран удар по енергийни обекти в Украйна, в следствие 80% от страната остана без ток и вода. Според министъра на инфраструктурата Александър Кубраков нужни са неколкостотин милиона $ за възобновяване на енергосистемата. 

 

От началото на войната в Украйна безследно са изчезнали над 15 000 души, заяви Международната комисия за безследно изчезналите (ICMP). Директорът на комисията за Европа Матю Холидей споделя пред Ройтерс, че към момента не е ясно какъв брой хора принудително са изселени в Русия, какъв брой са живи и принудително са разграничени със фамилиите си или са мъртви и заровени в всеобщи гробове. Издирванията ще продължат години, споделя той. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР